Levoča žije počas leta kultúrnym festivalom na počesť Majstra Pavla

10.07.2007 Levoča

Levoča 10. júla (TASR) - Pouličné divadlá a koncerty odštartovali v historickej Levoči 7. ročník kultúrneho festivalu Dni Majstra Pavla. Sú sériou podujatí, ktoré obohatia život v meste počas letnej turistickej sezóny.
V piatok 13. júla otvoria v priestoroch Základnej umeleckej školy výstavu fotografa Petra Župníka nazvanú Moje oči v Levoči, ktorá trochu netradične priblíži mesto a jeho zaujímavosti. V Kostole sv. Jakuba bude 25. júla o 18. h organový koncert v podaní Miroslava Kopnického venovaný patrónovi mesta a chrámu.
Kultúrny festival vyvrcholí v auguste. Od 10. do 18. dostanú priestor fotografi, maliari a rezbári v rámci Plenára Majstra Pavla. Víkend v úvode druhej polovice augusta bude patriť Karpatským remeselným trhom s množstvom sprievodných podujatí. Lákadlom bude v sobotu 18. augusta večer v centre mesta program so svetelnou show nazvaný Tajomná Levoča.
\"Festival nadväzuje na historickú výnimočnosť Majstra Pavla z Levoče. Vytvoril dielo vynikajúce veľkosťou, dokonalou architektúrou, rezbárskym, ale aj maliarskym vyhotovením a ideovým obsahom, \" konštatoval primátor mesta Miroslav Vilkovský.
Tohtoročné Dni Majstra Pavla sa konajú pod záštitou predsedu vlády Slovenskej republiky Roberta Fica a ministra kultúry Mareka Maďariča. Okrem iného sú príležitosťou na tvorivú konfrontáciu mladých umelcov, majstrov a remeselníkov z krajín V4.
 

Vyberte región